Articated tuindesignTuinontwerp                Rebekka van Straalen
 

Articated Tuindesign

ARTICATED TUINDESIGN

Mijn naam is Rebekka van Straalen. Geboren en opgegroeid op het platteland onder de 'rook' van Hoorn (NH). Vanaf 2017 ben ik als kunstenaar bezig onder de naam Articated. 

Het ontwerpen van tuinen deed ik  voor vele jaren naast het kunstenaarschap en mijn baan als docent groen. 

Ik heb met enorm veel plezier lesgegeven in het ontwerpen van tuinen maar ben nooit mijn kinderdroom vergeten: IK word TUINONTWERPER.

Het was de reden dat ik als enige van groep acht naar de agrarische school ging. Ik had het geluk daar een superenthousiaste groendocent te hebben, die mij de beginselen heeft geleerd en die mij zelfs een keer een 10+ heeft gegeven voor plantenkennis. ☺️ Mijn examenwerkstuk van groen ligt in het bovenste laatje van mijn bureau. Als ik daar doorheen blader krijg ik nog steeds een glimlach op mijn gezicht: een compleet ontwerp met beplantingsplan, aanlegbegroting, werkplannen en bestellijst. Ik wist zeker: dit wil ik doen!

Hierna ben ik dan ook naar het MBO gegaan, met nog steeds hetzelfde doel voor ogen. Tijdens deze opleiding heb ik nog veel meer geleerd; qua ontwerp, maar ook qua hovenierswerk; iets dat ik uiteindelijk zo'n 5 jaar heb gedaan, om vervolgens (na enkele hele interessante studies te hebben gevolgd) mijzelf om te scholen tot docent.

De ervaringen en kennis die ik in de loop der tijd heb opgedaan, gebruik ik nu om de mooiste en gebruiksvriendelijkste, natuurlijke tuinen te kunnen ontwerpen. Met oog voor biodiversiteit en een goed gevoel.

Deze website is ‘under construction’, zoals dat heet. Suggesties qua content ontvang ik daarom heel graag. Schroom niet contact op te nemen.

Rebekka van Straalen; Tuinontwerper.


tuinadvies
beplantingsplan
tuinontwerp
wie is Rebekka van Straalen
werkwijze
Kinderen ontwerpen de tuin
de mindful tuin
artikelen
fotogalerij
contact


Een poosje geleden had ik het idee opgevat om een kindertuinclub op te starten. Niet zo maar een; maar eentje waar de ouders óók nog eens heel blij van zouden worden: een kindertuinclub waar de kinderen lekker aan het werk gezet worden en aan het einde van een lessenreeks thuiskomen met een compleet nieuw plan voor de eigen (achter)tuin!


Kan dat wel?? Ja natuurlijk! Want ze worden uiteraard met iedere stap begeleid. En ze zitten écht niet iedere clubbijeenkomst te zwoegen en te zweten aan een ontwerp. Nee joh; we gaan voornamelijk buiten aan de slag! Een tuin ontwerpen kun je pas als je weet wat een tuin is! Alles, maar dan ook álles wat je in een tuin kunt doen, gaan wij doen! (Ja; óók barbecuen natuurlijk!)


Kinderen blij; papa en mama blij én ik blij! Want ik kan eindelijk weer 'lesgeven'! Moet je hieronder eens lezen wat ik aan feedback terugkreeg van oud-leerlingen! Mijn hart smelt,... zo lief!! <3

Klik hier om mee te doen!


Wat krijg je als je kinderen de tuin laat ontwerpen? Als tuinontwerper en groendocent (aan het Clusius College) heb ik hier jarenlange ervaring in. De truc is vrij simpel: de nadruk moet liggen op een tuinbeleving. Als je een goede tuin wilt ontwerpen, moet je weten wat een tuin IS.

Na de meivakantie start de kindertuinclub ‘Kinderen ontwerpen de tuin’ met een wekelijkse bijeenkomst in de tuin van de tuinontwerper. Iedere week staat dezelfde vraag centraal: ‘wat kun je doen met een tuin?’ Wat valt er te beleven? Wat groeit er, wat kruipt er? Hoe groeien plantjes en is het méér dan alleen mooi? Natuurlijk is een tuinbeleving niet compleet met een afsluitende barbecue en een tussentijdse picknick. 


Bij de laatste bijeenkomst; vlak voor de zomervakantie, krijgen de ouders dubbel waar voor hun geld: niet alleen hebben de kinderen zich iedere week heerlijk vermaakt, ze kunnen tevens een eigengemaakt tuinontwerp mee naar huis nemen. Een ontwerp dat in kleine, simpele stappen, logisch in elkaar is gezet. Rekening houdend met de wensen van de kinderen én de ouders. Op schaal en maatvast: een hovenier kan er zó mee aan de slag. 


De tuinclub is voor een klein groepje kinderen op de zaterdagochtend in Wogmeer. Mocht er voldoende aanmelding zijn voor een tweede tuinclub; dan zal deze op de woensdag- of donderdagmiddag plaatsvinden.


klik hier voor data en prijzen kindertuinclub

Geen kinderen of geen zin om te wachten tot aan de zomervakantie? Een tuinontwerp is natuurlijk sneller gemaakt zónder kinderen. Wil je je tuin omtoveren tot een mindful tuin: een tuin waar beleving, ontspannen en genieten centraal staat? Neem dan ook contact op.


Veel plezier in de tuin toegewenst!


Rebekka van Straalen

tuinontwerper