Articated tuindesign

Tuinontwerp                Rebekka van Straalen

Je wilt vakantievieren in je tuin, je wilt genieten van het uitzicht vanuit je keukenraam, je wilt het geluid van vogeltjes en het gezoem van bijtjes, je wilt de zon op je huid en een bloemengeur in je neus, je wilt een appeltje kunnen plukken voordat je ‘sochtends naar je werk gaat, je wilt je avondeten kunnen verrijken met versgeplukte kruiden, of gewoon; van dat alles een beetje, maar bovenal een mooie tuin. Eentje waar je je fijn voelt. Een echte aanvulling op je huis. Een buitenkamer waar alles klopt.

Hoe begin je dan?

Dat je mijn website hebt gevonden is al een hele goede stap in de juiste richting. Je kunt in mijn artikelen (komen zsm!) tips vinden om zelf aan de slag te gaan: van aanleg tot onderhoud, maar bovenal veel over planten: mijn hobby en mijn liefde. 

Een tuin is geen tuin zonder planten en ook de planten moeten zich thuis voelen willen ze jouw tuin tot een geslaagd geheel kunnen maken! Als kunstenaar weet ik heel goed hoe welke planten naast elkaar een prachtig visueel plaatje maken en als tuinontwerper weet ik welke plant op welke plek goed gedijt.

Wil je advies over een moeilijke hoek in de tuin? Dan kom ik graag eens langs en bespreken we samen de mogelijkheden.

Een tuinontwerp is uitgebreider. Ik maak het ontwerp na een bezoek van de tuin en gesprek bij u thuis. Het ontwerp is een maatvast plan om de gehele (of een deel van de) tuin aan te pakken. Het resultaat is in samenspraak met uw wensen en zal een harmonieus geheel worden waar de natuur; de planten en u zich fijn zullen voelen. 

Het ontwerp is voorzien van sfeerfoto’s voor een goed idee van het bedoelde eindbeeld. Elke hovenier, of handige Harry (met groene vingers) kan met dit ontwerp uit de voeten. Desgewenst kan ik u voor de aanleg in contact brengen met een hovenier wiens werkwijze past bij dit ontwerp.

In het ontwerp doe ik altijd een suggestie van enkele toe te passen planten. Wilt u een compleet plan voor de beplanting; welke planten naast elkaar passen om door de seizoenen heen te kunnen genieten? Dan maak ik met veel plezier een beplantingsplan. Ook dit plan is maatvast. In dit plan krijgt iedere plant een eigen plekje en wordt geleverd met een bestellijst die zó ingeleverd kan worden bij uw favoriete planten leverancier.