Articated Tuindesign

Tuinontwerp en -aanleg

Rebekka van Straalen

Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek hoe jouw tuin onderhoudsvriendelijk(er), interessant(er), groen(er) en prettig(er) kan worden vormgegeven!

Werkwijze

Als u wilt vakantievieren in uw eigen tuin, genieten van het uitzicht vanuit uw keukenraam, het geluid van vogeltjes en het gezoem van bijtjes, de zon op uw huid en een bloemengeur in de neus. Als u een appeltje wilt kunnen plukken voordat u ‘sochtends naar uw werk gaat, uw avondeten kunnen verrijken met versgeplukte kruiden, of gewoon; van dat alles een beetje, maar als u bovenal een mooie tuin wilt. Eentje waar u, u fijn voelt. Een echte aanvulling op uw huis. Een buitenkamer waar alles klopt. Hoe begint u dan?

Dat u mijn website hebt gevonden is al een hele goede stap in de juiste richting. U kunt in mijn artikelen (wordt nog uitgebreid) tips vinden om zelf aan de slag te gaan: van aanleg tot onderhoud, maar bovenal veel over planten: mijn hobby en mijn liefde.

Hopelijk heeft u op deze website een goed beeld gekregen van mijn vakmanschap en mijn stijl van vergroenen. Dan kunt u mij telefonisch via 06-28780995 of via email: rebekka@articatedtuin.nl benaderen voor een vrijblijvend gesprek. Vervolgens doorloop ik samen met u onderstaand stappenplan:

Stap 1:
Tijdens het eerste gesprek bespreken we de wensen en mogelijkheden van uw buitenruimte. Binnen de kaders van het budget en afhankelijk van hetgeen u zelf wilt aanpakken in de tuin kunt u kiezen voor verschillende diensten: 

Voor onze werkwijze bij een ontwerp of beplantingsplan verwijs ik u graag naar de pagina Tuinontwerp. Indien u kiest voor een beplantingsrenovatie of tuinaanleg; zijn onderstaande stappen van toepassing.

Stap 2:
Wij hebben uw wensen uit het eerste gesprek verwerkt naar een planbeschrijving waarop wij een offerte hebben gebaseerd. Nadat de offerte naar wens is en akkoord wordt bevonden maken wij een opdrachtbevestiging gereed. Hierin ontvangt u informatie over onder andere de tijdsplanning. Deze planning is indicatief. De aanvangstijden en -dagen kunnen afwijken. Mocht dit het geval zijn, dan wordt u hier van tevoren van op de hoogte gebracht.

Stap 3:
Wij bestellen de benodigde materialen en doen hierin een kwaliteitscontrole, zodat u verzekerd bent van kwalitatief goed uitgangsmateriaal.

Stap 4:
Nadat de benodigde materialen compleet zijn, komen wij op de afgesproken datum uw tuin renoveren. Het kan nodig zijn om hiervoor oude en/of ongewenste planten te verwijderen. Welke planten verwijderd worden is opgenomen in de offerte en persoonlijk met u besproken. Tevens wordt de overeengekomen hoeveelheid oude grond verwijderd ten gunste van het aanbrengen van goede tuinaarde waarmee de nieuwe beplanting voldoende ondersteuning en voeding kan krijgen voor een goede start.

In de laatste fase van de renovatie worden de nieuwe planten met zorg aangeplant, krijgen zij organische voeding voor 6 maanden mee en worden ze bewaterd. 

Stap 5:
AIs het project afgerond leveren wij deze samen met u op. Wij sluiten het pas af wanneer u tevreden bent.

Stap 6:
Voor een goede groei van de planten zijn de volgende punten van belang:

De verantwoordelijkheid zorg te dragen dat de planten zich goed kunnen ontwikkelen ligt bij u als eigenaar van de tuin, tenzij anders is overeengekomen

Stap 7:
Wij houden graag contact met u en vinden het fijn de tuin nog enkele keren na oplevering te bezoeken. U kunt ons in ieder geval zo’n 6 weken na oplevering verwachten om een eventuele inboet op te nemen en uit te voeren. Hiervoor maken wij uiteraard een afspraak. De beplanting zal hierna binnen 3 jaar ontwikkelen naar het beoogde eindbeeld en binnen deze tijdspanne komen we graag nogmaals langs om de samenwerking en het resultaat te evalueren. Uiteraard vindt dit bezoek alleen plaats indien u dit appricieert en na afspraak.