Articated Tuindesign

Tuinontwerp en -aanleg

Rebekka van Straalen

Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek hoe jouw tuin onderhoudsvriendelijk(er), interessant(er), groen(er) en prettig(er) kan worden vormgegeven!

Beplantingsrenovatie

Ik kom vaak in tuinen waar niemand blij is: De plantjes niet en dus de eigenaar niet. Vaak zijn zij met de betse inteties en enthousiasme begonnen. Hun impulsaankoop bij het tuincentrum wordt vertroeteld in “dat plekje achterin” dat nu met wat groen toch zo veel leuker is. Maar als het niet werkt; het plantje gaat dood, of blijkt juist een enorme woekeraar te zijn, dan bevriest het enthousiasme.

Voor elke plant is een goede plek en voor iedere plek is een goede plant (of nog beter; een prachtige plantcombinatie!). De kennis die ik hierover in mijn jaren in de tuin heb opgedaan, zet ik graag in om mensen weer enthousiast te maken over hun tuin!

Een beplantingsrenovatie is soms nodig om van die dorre of eentonige border een zonnig en fleurig geheel te maken.

Bij een beplantingsrenovatie kijk ik altijd eerst naar dat wat er is: Soms kan ik de basisbeplanting behouden om op verder te borduren. Soms is het probleem juist te vinden bij de basisbeplanting en behoud ik enkel de accentplanten.

Een beplantingsrenovatie betekent dat ik u van a-z ontzorg over het tot stand komen van de nieuwe border(s). Inbegrepen is een gesprek over de wensen, een beplantingsplan, een eventuele herziening van dit plan, de aanleg en een onderhoudsadvies. Zie ook bij werkwijze.