Articated Tuindesign

Tuinontwerp en -aanleg

Rebekka van Straalen

Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek hoe jouw tuin onderhoudsvriendelijk(er), interessant(er), groen(er) en prettig(er) kan worden vormgegeven!

Kindertuincursussen

Articated tuindesign heeft regelmatig kindertuincursussen met bijeenkomsten in de tuin van de tuinontwerper. Iedere bijeenkomst staat dezelfde vraag centraal: ‘wat kun je doen met een tuin?’ Wat valt er te beleven? Wat groeit er, wat kruipt er? Hoe groeien plantjes en is het méér dan alleen mooi? Natuurlijk is een tuinbeleving niet compleet met een barbecue of een picknick.

Bij ieder cursusmoment komt een klein groepje kinderen bijeen om te ontdekken wat er allemaal in de tuin te beleven valt:

Méér dan alleen een moestuintje dus! Want een tuin is ook méér dan alleen om uit te eten. Het is prachtig om te zien hoe wat aarde, zon en water van enkele zaadjes een heerlijke maaltijd kan maken,.. maar vergeet de bloemen niet! De combinaties van planten; de geuren, de kleuren en de insecten die daar op af komen. 

En,… zaaien is slechts één mogelijkheid om nieuwe plantjes te krijgen! Al eens gestekt? Of gescheurd? En wat ís dat eigenlijk; die grond? Hoe kan het dat daar zó veel leven uit komt?

De kindertuinclub is voor kinderen die gefascineerd zijn door het leven en graag bezig zijn mét en ín de natuur. Het mooie is, dat er altijd een terugkoppeling is naar de eigen (achter)tuin, vensterbank of balkon. Zodat de ervaring op de club, niet op de club hoeft te blijven.

Mijn oud-leerlingen aan het woord

Dit is hun reactie op mijn idee om een kindertuinclub te starten:

Veelgestelde vragen over de cursus

Wanneer start de tuincursus?
In alle groeiseizoenen (voorjaar, zomer en herfst) is het mogelijk om met de cursus te starten

Hoe vaak is de cursus?
Dat is van te voren afgesproken met de deelnemers / ouders. Het kan variëren tussen 1 of 5x

Mijn kind komt van de cursus thuis met veel ideeën om onze eigen tuin te ontwerpen. Kun je hem/haar daarin begeleiden?
Zeker! Ik heb als groendocent niet alleen les gegeven in tuinaanleg, -onderhoud en plantenteelt, maar ook in tuinontwerp. Deze ervaring kan ik inzetten om kinderen die dat willen te begeleiden in het maken van een professioneel ontwerp. De kinderen die daar interesse in hebben, blijven dan een half uurtje langer op de club. Samen met de kinderen kijk ik dan naar een mooie indeling van de (achter)tuin, wat na tien bijeenkomsten resulteert in een professioneel ontwerp, waar de hovenier direct mee aan de slag kan. Bij de aanmelding, maar ook na enkele bijeenkomsten van de cursus kan deze optie apart aangevraagd worden.

Voor welke leeftijd is de cursus geschikt?
Alle kinderen vanaf 7 jaar zijn welkom op de cursus.

Op welke dag is de cursus?
De cursusdata zijn op aanvraag in te plannen.

Adres

Prijzen

Opgave is in principe alleen mogelijk voor een groepje van 3-5 kinderen. Uitzonderingen zijn bespreekbaar. Neem hiervoor contact op.
1 dagdeel voor 3-5 kinderen €150,-
2x een dagdeel voor 3-5 kinderen €250,-
3x een dagdeel voor 3-5 kinderen €350,-
4x een dagdeel voor 3-5 kinderen €450,-
5x een dagdeel voor 3-5 kinderen €550,-