Articated Tuindesign

Tuinontwerp en -aanleg

Rebekka van Straalen

Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek hoe jouw tuin onderhoudsvriendelijk(er), interessant(er), groen(er) en prettig(er) kan worden vormgegeven!

Wie is Rebekka?

Ik geloof in de kracht van luisteren en ontmoeten. Zowel de klant als een tuin heeft een verhaal te vertellen dat gehoord moet worden. Die twee verhalen komen samen in een ontwerp. Een ontwerp dat alleen maar kan ontstaan vanuit gevoel.

Ik ontwerp vanuit gevoel. Mijn werk als kunstenaar maakt dat ik niet anders kan. Mijn werk als landschapsontwerper maakt dat ik dit gevoel kan vertalen naar concrete, technische plannen en mijn ervaring als hovenier en tuinbezitter maakt dat ik kan ontwerpen vanuit praktische kennis.

Schilderen met levend groen, dat zijn eigen moment kiest om kleur te geven en zijn eigen plan trekt in hoe het zich gedraagt op de gegeven locatie schenkt mij bizar veel voldoening. Het maken van beplantingsplannen is daarom eigenlijk bijna een hobby te noemen.

Maar een tuin is natuurlijk meer dan alleen groen. Samen met de materiaalkeuze en indeling is daar een prachtige, harmonieuze plek van te maken. Dat is vaak een puzzel die met veel creativiteit en gevoel voor ritme, kleur en ruimtelijk inzicht goed op te lossen is. En die puzzel is nu juist mijn passie.